“7 Days of Garbage”

7-days-of-garbage-environmental-photography-gregg-segal-12

Fotografen Gregg Segal från Californien har fotat människor i sitt eget skräp samlat från sju dagar. Jag ”gillar” bilden ovan bäst av de jag sett. Kontrasten mellan den ytterst välklädda och till synes sofistikerade familjen och deras avfall belyser det faktum att rika människor bara har en förmåga, eller möjlighet, att dölja sin överkonsumption och påföljande slitage på våra naturresurser till skillnad från människor i fattigdom.

Läs mer här.

2 tankar om ““7 Days of Garbage”

  1. Det finns liknande fotoserier där fotografen (minns ej vem) porträtterat familjer tillsammans med alla sina ägodelar, liksom någon annan (eller samma, jag har dåligt minne) har fotograferat familjer tillsammans med en veckas matkonsumtion. Otroligt intressanta resultat från familjer från olika delar av världen, det ger verkligen perspektiv.

  2. Ylvan skriver:

    Ja, den med mat var väldigt intressant. Fotografen heter Peter Menzel och projektet/boken ”What the world eats”. Det är även han som fotat människor och deras tillhörigheter; ”Material World: A Global Family Portrait”. Idag gick jag och röstade och det utan att riskera mitt liv för den sakens skull. Ibland är det inte så dumt att ha perspektiv på sin tillvaro.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: