Kottkrigaren

Hajbett

Till vardags läser jag högar med artiklar om havet och hajar, jag samlar data och håller mig till att objektivt analysera och tolka det jag finner. Men jag insåg att jag behövde förändra och göra något för havet nu på en gång. Plast, kemikalier, övergödning, oljeborrning, klimatföränding, utfiske. I princip alla miljöproblem i havet är landbaserade och påverkas genom våra val och vår livsstil.

Så tanken med denna blogg var att plöja igenom vardagliga saker, vända och vrida på dem och eventuellt finna bättre och mer hållbara lösningar med minsta möjliga miljöpåverkan. Med allt taget i betraktning är det inte säkert att det som till synes är mest miljövänligt faktiskt är det.

Men mitt engagemang och intresse sträcker sig från små insekter till klimatförändringarna och jag kan nog omöjligt hålla mig till att bara rapportera om bambutandborstar och tvålshampo. Till syvende og sist är äkta engagemang den bästa drivkraften för förändring och förhoppningsvis kanske jag kan förmedla lite av det också.

Kottar och handgranater

(t-shirt från tshirtstore i eko och fair tradebomull)

5 tankar om “Kottkrigaren

 1. Filip skriver:

  Hej, jag heter Filip och jobbar för Katharina Brunat. Vi gillar din blogg och tycker att det är synd att LivingGreen lägger ner. Därför vill vi gärna hålla kontakten även i framtiden. Vart flyttar du bloggen och får jag fråga hur vi når dig på mail och telefon framöver?

 2. Maria skriver:

  På Sofimar finns Menskopp och tygtrosskydd till erbjudande, om de inte finns på hemsidan så kan du ringa henne och beställa. Jag är väldigt nöjd med min 🙂

  • Ylvan skriver:

   Hej och vad bra att du delar med dig av dina erfarenheter. Om du vill kan du ge en kort ”recention” under ”plastbanta” dit människor söker sig för att få tips på sådana saker. 🙂

 3. Anna Hilding skriver:

  Hej! Hittade dig när jag letade uppgifter om bomull kontra konstfiber för ett jobb i min miljöteknikutbildning. Hittade mycket annat smått och gott här också. Inspireras av ditt engagemang och kommer fortsätta följa dig!

  • Ylvan skriver:

   Hej Anna! Kul att du gillar. Du får mer än gärna fortsätta kommentera, för det är så roligt med feedback, diskussioner, förslag eller vad som helst från läsare! 🙂 Intressant utbildning också!
   /Ylva

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: