Bevingad

Propellerplan

Propellerplan

”Att flyga eller inte flyga, det är frågan” har det stått överst i mitt kollegieblock i flera veckor nu utan att frågan blivit besvarad. Men så gick jag igenom föräldrarnas tidningssamling och hittade Naturskyddsföreningens senaste nummer vilket utlåvade en åsikt i ämnet på framsidan. Jag bläddrade fram till sidan 57 med överskriften ”Fem frågor om flygresor”, flyttade tekoppen närmre och började läsa. Fattade ingenting. Läste om.

Okej, flygresor är klimatbelastande, det vet vi ju redan, men när det skulle diskuteras hur det ligger till med andra färdmedel så var det svårt att hänga med i den negativa texten. För allt var skit, det ena bara värre än det andra. Snabbfärjor var värst tydligen, tåg var då heller inget vidare och inte bil heller (om det gäller oberoende av avstånd framgår inte). Till slut får man i alla fall veta att man inte bör konsumera flygresor utan eftertanke och välja resmål nära och stanna borta länge. Inget nytt eller genomtänkt alls under ozonlagret alltså. Jag kände mig snuvad på upplysning eftersom artikeln endast lämnade mig med nya frågor gällande andra transportmedel som tåg.

Så bläddrade jag till ledaren av bladet där chefredaktören berättade att efter en tågresa till Italien tyckte det hela var så bökigt och dyrt att han funderar på att ta flyget nästa gång. Jahapp. Får återkomma i ämnet tror jag.

2 tankar om “Bevingad

  1. Lindslay skriver:

    Eh, men det låter ju irriterande. Jag kan bli så less på såna saker. Det går att skriva en superbra och informativ artikel om saken och så lämnas en där efteråt med fler frågor än innan. Suck vad tråkigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: