Mera tvål

Finfina tvålar!

Finfina tvålar!

Som jag skrivit om här, så är hård tvål bäst och jag har fått så många förfrågningar om var man får tag på bra tvål utan palmolja. Tack vare oss (mest er) så är nu de allra flesta tvålarna från Kerstins Hemtvål utan palmolja! En av de första sakerna jag gjorde när jag kom hem till Sverige var att beställa ett tjog (nästan) och jag har nu testat mig igenom allt från laktritstvål till myrratvål. Jag kan rekommendera! Feta, löddriga, godluktande och närproducerade utan nasties.

3 tankar om “Mera tvål

 1. Erika skriver:

  Jag måste fråga dig om ”ekologisk palmolja”. På hälsokost-affären hemma finns tvålar från Klockargården i Norberg. Några ekologiska, men med palmolja. Jag frågade lite försiktigt i butiken om palmolja (jag har inga bra argument) och fick svaret att det finns ”bra” och ”dålig” (jag vill ha bra grejer men vill inte bli lurad av butikspersonalen – de kanske inte heller vet lika mycket som du??)
  Så min fråga är Finns det bra palmolja?
  /Erika

  • Ylvan skriver:

   Palmolja är verkligen ingen vidare rolig produkt. Det finns en märkning av palmolja som kallas för ”The round table” och som påstår sig vara miljösjyst. Tyvärr är det palmoljeproducenterna själva som står bakom den här märkningen och den saknar helt en oberoende granskning. Dessutom finns fortfarande finns ingen utvärdering om deras målsättningar är uppnådda och om förändringarna i produktionen givit någon som helst någon mätbar positiv effekt på djur och natur. Innan dess det finns en oberoende märkning av palmolja så undviker jag den så långt det är möjligt. Dessutom är det ett problem att palmoljeproduktionen är så ofattligt stor i länder som Indonesien, där lokalbefolkningen inte precis tjänar på att jätteföretag utarmar deras natur och lämnar dem med obrukbara marker och ett kollapsat ekosystem.

   Varför inte använda svensk eko raps iställt för palm från andra sidan jorden liksom?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: