Personligt

Blog Award från Tankekatten!

Blog Award från Tankekatten!

 

Tankekatten har skickat mig ett blog award. Det måste ju naturligtvis besvaras, även om det innebär att jag tummar lite på min integritet. 😉 Men om ni är en smula nyfikna på mig, så varsågoda.

Vad ville du bli när du var liten?

Jockey. Jag kom faktiskt in på en jockeyutbildning när jag var 23, men tackade nej. Som liten hittade jag en bok om ett Australiensiskt par, Ron and Valerie Taylor, som dök med hajar. Jag tänkte då, som sjuåring, att det var något jag aldrig kunde få göra eftersom jag bodde mitt i Sverige, lååångt från närmsta hav. Men med lite vidgade vyer och fler år på nacken insåg jag att det nog var möjligt ändå. Så jag började plugga biologi vid Uppsala Universitet.

Jag och fullblodsstoet Philippa på en strand längs den Irländska kusten.

Jag och fullblodsstoet Philippa på en strand längs den Irländska kusten.

Vad är du idag?

Fortfarande student (master of research) i Australien. Forskar på en liten söt haj, blind shark. Är på sluttampen nu, bara några analyser och skrivandet kvar. Ska bli fantastiskt att bli färdigt.

Vart vill du helst resa?

Hem.
Men först har vi en resa till Western Australia planerad till Maj (snorkla med valhaj!). Sen ska blir det ett varv kring halva Australien innan vi åker hem (omvägen via NZ, några söderhavsöar och USA). Det är planen i alla fall.
St. Petersburg, Moskva och transsibiriska järnvägen står högt på listan. Liksaså en resa till Uganda (bergsgorillor) och västafrika med Rosa Bussarna. Jag älskar att resa.

Mt. Everest sett från Kala Pathar

Mt. Everest sett från Kala Pathar

 

Var ser du dig själv om fem år?

I EU-parlamentet? 🙂 På sluttampen av en phd? Eller så kanske jag lobbyar för Urban Farming. Ingen aning faktiskt.

Jag vill i alla fall ha en pälsmössa inom fem år. (Silkie)

Jag vill i alla fall ha en (eller fyra) pälsmössor inom fem år. (Silkie)

 

Rött eller vitt?

Som i vin? Öl. Svart öl.

Sommar eller vinter?

Sommar, sommar, sommar, na na na, nananana…

Sommar i Sverige

Sommar i Sverige

Skog eller hav?

Havet. I söndags gjorde vi ett dyk på vår hemmastrand här i oz och jag fick se en spotted wobbegong för första gången. Vilken underbar liten haj. Den ser ut som en matta från 70-talet. Komplett med fransar och allt. BILD.

Vad gör dig ledsen?

Jag snorklade utanför Gansbaai i Sydafrika när en säl dök upp och simmade runt mig. Upp till ytan för att ta luft ner i en lop under mig, den såg mig rätt i ögonen. Nyfiket. Om och om igen, upp till ytan, och så simmade den på rygg under mig. Det var nog det vackraste jag någonsin sett. Tills jag såg linan som satt hårt kring sälens hals.

 

Det vackraste och sorgligaste

Det vackraste och sorgligaste

 

Vad är det bästa du vet?

Fika med sambon och vänner. Bjuda på middag (jag bjuder, sambon lagar). Bli bjuden på middag. Gå längs stranden och se vad havet spolat upp för spännande.  Katter, särskilt mina. Djur generellt. Se sjöfåglar göra roliga spår i sanden med deras underbara simfötter. Resa. Dricka te. Studera (kan också vara det värsta, love hate relationship). Dyka, cykla downhill… Hänga med familjen i trädgården. Gå på bio (i fredags såg vi en blooywoodfilm, mycket rolig), workshops (fish id i lördags) och äta på resturang (alltför ofta).

Idde, min finaste sjökapten

Idde, min finaste sjökapten

Jag skulle vilja skicka vidare detta blog award till… It’s easy being green och Vera på home is wherever I’m with you behöver en lite puff tror jag 🙂

 

3 tankar om “Personligt

 1. Vera skriver:

  Himla kul att få veta mer om personen bakom ”Kasta Kottar”. Tack för awarden – ska försöka hinna besvara den i veckan. Peace & Love

 2. Erica skriver:

  Vad hände med sälen? :´(

  • Ylvan skriver:

   Jag vill inte tänka på det. Tittade på bilder av den senast igår och fick ont i hjärtat. Verkligen något av det vackraste jag sett någonsin. Och så såg jag linan. 😦

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: