Ni känner väl till Captain Charles Moore?

I onsdags var jag i Sydney på en låång föreläsning med Capten Charles Moore. Forskare och en av de första som noterade den ökande mängden skräp i Stilla Havet (The great Pacific Garbage Patch). Han har fortsatt att bedriva provtagningar där ute i havet sedan de första skrämmande trålproven och det ser inte bra ut. Capt. Charles Moore har nu skrivit boken ”Plastic Ocean” och är ute på en långresa runt jorden för uppmärksamma plastens förödande konsekvenser både i hav och på land.

Föreläsningen (jepp, det var ingen lättsinnig bokpromotion) innehöll mycket information. För mycket för att summera i ett enda blogginlägg, men håll utkik, jag tänker nämligen ägna en hel del tid och plast plats på bloggen för plast framöver. Bra plast och dålig plast. Stay tuned!

2 tankar om “Ni känner väl till Captain Charles Moore?

  1. Vera skriver:

    Åh, den där utmaningen verkar jag ha missat helt – fast det är ett projekt jag ständigt håller på med. Jag håller på att byta ut i köket det som jag kan – och köper billiga träskedar på second hand. Köpte även en besticklåda i trä, istället för plast. Men jag blir tokig på allt plast. Vi försöker handla med så lite plast som möjligt – men ändå blir det berg av det. Allt är plast runt om känns det som. Jag kanske borde väga vårt plast på en vecka och se vad det blir? Bra utmaning i varje fall.

  2. Ylvan skriver:

    Hej Vera!
    Förlåt att jag är så sen med svar. Du får gärna anta utmaningen när än det passar dig! Ingen tidsfrist alls! 🙂
    Så fort man börjar fundera på plast så inser man verkligen att den är ÖVERALLT! Man kommer inte undan den. Nu har vi haft besök av vänner i två veckor, vänner som som lever som vi gjorde innan vi började med plastbantningen och då insåg jag hur stor effekt vår plastminskning faktiskt haft! Det är en enorm skillnad!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: