Naturlig mascara

Jag sminkar mig, men är inte överdrivet intresserad av make-up. Men i den långsamma förändringen till miljövänliga, etiska och allra helst plastfria produkter så fastnade jag lite vid mascaran. 

Twink beauty gör egna små mascara-kakor i olika färger och jag har testat. Jag hade en hög med gamla mascaror liggandes och provade de olika borstarna. Plastborsten från Chanel fungerade inte alls, den mer borstliknande borsten från Two Faces passade bättre.

Första dagen jag meckade dit ny färg på fransarna hade jag glömt att jag skulle starta dagen med lite ryggjustering och alltså trycka ner ansiktet i en sån där massagebänk. Sällan bra med mascara enligt min erfarenhet. Men färgen satt kvar på fransarna och ingen annanstans. Likaså dagen därpå när jag stod i ett varmt lab hela dagen. Lagom extra franseffekt för min smak.

Twink beauty skickar också gärna plastfritt om man ber om det. Exemplariskt.

2 tankar om “Naturlig mascara

 1. Hanne skriver:

  Interessant! Er Twink australsk?

  Eg ventar no på min nye mascara frå Jane Iredale – er ikkje heilt på ditt nivå enda, gitt. 🙂 Men den har iallfall fått score 1 på EWG / Skin Deep og det er jo ganske så bra sjølv om det ikkje er heilt perfekt. Endringen til tryggare produkt både for meg og miljøet går sakte men sikkert i rett retning sjølv om eg er langt frå ‘i boks’. 🙂

 2. Ylvan skriver:

  Twink är amerikanskt. Ett minus. Å andra sidan så är säkerligen inte aussie-mascarorna Made in Australia, så transporten är nog densamma oavsett. Detta är ju ett litet indie-företag, så ett plus där för support av småföretagande och bojkott och företagsjättar! Hehe

  Och naturligt är väl oftast en sanning med modifikation, denna innehåller ”purified water, aloe vera, candelilla wax, acacia gum, iron oxides, vitamin e, potassium sorbate”

  Kaliumsorbat (potassium sorbate) är väl kanske inte helt no poo. Och kan tydligen vara irriterande.
  Vitamin e är ju också ibland framställd på kemisk väg. Men om man jämför med andra”naturliga” mascaror så är det överkomligt skulle jag säga.

  Och ingen plast. Börjar nästan känna mig galen. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: